вторник, 22 май 2012 г.

курорт Златни Пясъци, хотели ол инклузив,апартаменти,вили

http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/places/resorts/10/Златни%20Пясъци,%20хотели%20ол%20инклузив,апартаменти,вили
Златни Пясъци-Хотели в летен курорт Златни Пясъци. Къщи за гости в курорт Златни Пясъци. Вили, квартири, бунгала, апартаменти за гости, под наем в курорт Златни Пясъци. Златни Пясъци-ресторанти, механи, нощни барове, дискотеки. Златни Пясъци-туристически агенции
България-летен курорт Златни пясъци, област Варна, регион Черно море.
Името Златни пясъци идва от една стара легенда:
Пирати закопали огромно златно съкровище по крайбрежието северно от Варна. Земята отмъстила на бандитите, като превърнала златото в чуден пясък.
Дългата плажна ивица, която на места достига над 100 м. ширина, ще ви очарова със златистия си кварцов пясък. Спокойната и чиста вода остава топла и през нощта, а слънчевите бани са възможни от май до октомври.
"Златни пясъци" е най-старият от големите 3 български морски курорта, разположен в северната част на българското Черноморие. Намира се в община Варна, район Приморски, на 13 км североизточно от края на града и на 17 от центъра на Варна. Старото му име е "Узун Кум" ("Дълги пясъци").
"Златни пясъци" е и най-известният курорт по северното черноморско крайбрежие. Разположен в полите на Природен парк "Златни пясъци", защитена от закона територия, той е прекрасно място за почивка и забавления. Плажната ивица, покрита със златист пясък, е с дължина 3,5 км и е широка до 100 м. "Златни пясъци" е благоприятно място за провеждане на мероприятия от всякакъв характер като симпозиуми, семинари, обучения, работни срещи, кръгли маси и др.Удобствата и добре разположените хотели в близост до Варна са предпоставка за честите прояви в комплекса.
Територията около курорта е уникална със своите растителни видове и крайморска растителност. Тя е обособена като природен парк "Златни пясъци". В природен парк "Златни пясъци" не само се съхраняват застрашени и защитени растителни и животински видове, но има изградени пет туристически маршрута, които преминават през стари чешми, кътове за отдих, места с очарователен изглед към морето.
На територията на парк „Златни пясъци” се намират скалният Аладжа манастир, обявен за паметник на културата през 1957 г., пещерите „Катакомбите”, останки от базилика и късноантична крепост от 4.–7. век в местността Калето, както и останки от славянско селище.
Сред този великолепен горски масив са разположени близо 90 хотела. Множество заведения за хранене, спорт и развлечения има не само край плажната ивица, но и сред красивата зеленина. Златистият плаж започва буквално в подножието на гората. Огромно богатство на курорта са целебните минерални източници.
Дължина на плажната ивица в курорта - 3,5 км, която на места достига 100 метра ширина и се слави като един от най-добрите пясъчни плажове в Европа. Плажът е равен, покрит със златист ситен пясък. Пясъчното морско дъно плавно се спуска в морето, липсват скали и резки промени на дъното.
Климатът е мек, умерено-континентален, близък до климата на известните средиземноморски курорти. Средната температура през деня в летните месеци е: на въздуха - 27 °С., а на морската вода -24°С.
Златни пясъци е носител на "Син флаг" - престижна международна награда за екологично чист курорт.

Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в летен курорт Златни пясъци.

http://www.goldensands.bg

hoteli-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
kashti-zagosti-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
vili-podnaem-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
hoteli-ol-inkluziv-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
bungala-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
noshtuvki-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
kvartiri-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
restoranti-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
mehani-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
barove-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
diskoteki-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
letni-kurorti-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
spa-hoteli-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
turisticheski-agencii-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com
turoperatori-zlatni-pyasatsi.tourism-hotels-bulgaria.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар