събота, 19 май 2012 г.

Почивка на море Крапец хотели

КРАПЕЦ
Почивка на море Крапец хотели
Еко туризъм в Крапец природни забележителности Крапец
krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
хотели в Крапец Крапец хотели
hoteli-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
къщи за гости в Крапец Крапец къщи
kashti-zagosti-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
вили под наем в Крапец Крапец вили
vili-podnaem-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
хотели ол инклузив в Крапец Крапец хотели
hoteli-ol-inkluziv-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
бунгала в Крапец Дуранкулашко езеро бунгала
bungala-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
къмпинги на в Крапец Крапец къмпинги
noshtuvki-kampingi-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
нощувки, квартири в Крапец Крапец квартири
kvartiri-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
ресторанти в Крапец Крапец ресторанти
restoranti-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
механи в Крапец Крапец механи
mehani-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
хотели къщи вили в Крапец Крапец барове
kashti-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
нощувки квартири в Крапец Крапец дискотеки забавления
vili-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
забелжителности музей в Крапец Крапец забележителности
prirodni-zabelejitelnosti-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
културни исторически забележителности около Крапец
hoteli-ezerec-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
летни курорти на Северното Черноморие Крапец курорти
kashti- tulenovo-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com
туризъм край Крапец Крапец еко туризъм Северно Черноморие
vili-tulenovo-krapets.tourism-hotels-bulgaria.com

Село Крапец, община Шабла, област Добрич на Северното Черноморие.
 В последните години много се изговори и изписа за нашето черноморие – колко много са на брой хотелите и как вече няма къде да се иде на истинска почивка. Така е – курорти като Златни пясъци и Слънчев бряг, например, вече не залагат на морето като атракция, а на самите хотели.
 Но въпреки всичко на нашето си Черноморие все още има кътчета, в които можете да намерите „безхотелно“ спокойствеие. И макар да са много малко, те са уникални, автентични и предлагат почивка, която само морето може да донесе.
 Едно от наистина малкото запазени кътчета на нашето черноморие е село Крапец. То се намира само на 10 километра от Шабла и на 90 от Варна. Разположено е до самото море, близо до края на международен път Е87. Районът е екологично чист, а плажната ивица между Крепец и Дуранкулак е цели 6 километра. Тя вече е уникална по вида си – на нея няма хотели и безброй заведения, морето е чисто и приятно, дъното е с мек пясък. Всичко е тихо, спокойно, с аромат на море и почивка.
 
 Само на километър от селото се намира Дуранкулашкото езеро. Тое изключително привлекателно място за любителите на риболова – в него има изобилие от бяла риба, шаран, сом, раци, както и някой много редки видове. Само пясъчните дюни и плажната ивица го делят от морето. В езерото има и голям остров, на който се намира храмът на Кибела – един от най-големите праисторически некрополи в света, на възраст около две хиляди и петстотин години. Наблизо се намират и останките на най-голямото и най-старо неолитно селище в цяла континентална Европа – от 5250 – 3800 г. пр. Хр. Всички археологически находки се намират в музея в град Добрич.
 С подобен произход на Дуранкулашкото езеро са и Шабленското и Езерешкото езера, разположени на юг, близо до село Крапец. Двете езера са свързани чрез изкуствен канал. Тези две езера са много посещавани от различни видове птици, най-вече ибиси. Те, заедно с Дуранкулашкото, са едни от най-важните части на Via Pontica – един от основните пътища на мигриращите птици в Европа. Езерата се използват и за водоснабдяване за домашни нужди, риболов, земеделско напояване, паша на домашни животни. След Шабленското езеро се намира и най-стария фар на Черно море, разположен до рибарското селище на нос Шабла. Съвсем наблизо можете да видите и останките на византийска крепост от 4-ти век, а намереното в останките може да се види в културния дом на Шабла. В района на село Крапец има и множество тракийски могили.
 
 На 24 май тук е голям празник – в селото има много песни, танци – съвсем като на хубав събор.
 Въпреки липсата на големи хотели, тук места за настаняване има. В момента действат няколко малки хотелчета, няколко вили и къщи за настаняване. Като цени те са далеч от тези на хотелите в силно застроените курорти. Цените варират между 10 и 30 лева на легло по време на сезона. Има възможности за намане на цели вили и къщи със собствени кухни и кокетни дворчета. А кухнята на Крапец също е уникална – тук се прави най-добрата рибена чорба, приготвена от 3 – 4 вида риба. Не пропускайте да опитате и Добруджанска яхния, Кавърма, както и възпяваното от Йовков Добруджанско печено пиле с чесън.
 Можем само да мечтаем да имаме повече местенца като село Крапец - запазили визията, бита и атмосферата на рибарско морско селце. Село Крапец е и курортно селце, но курорт в един друг смисъл – без нощни заведения, спа, молове и лунапаркове, а просто място за една страхотна почивка – близо до морето, до природата.
 Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в курортно селище за летен туризъм Крапец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар