събота, 19 май 2012 г.

България-курортно селище Русалка, област Добрич на Северното Черноморие

Ваканционно селище Русалка е разположен в северната част на българското Черноморско крайбрежие сред уникалния природен резерват „Птичия залив“ (известен още като Таук лиман и Наневска тузла) на север от археологическия резерват на нос Калиакра. Отстои на 20 км източно от Каварна, на 35 км от Балчик и на 90 км от Варна. Живописните пещери и малките закътани плажове с кристално чиста вода, в която играят семейства делфини създават неповторима атмосфера за пълноценна почивка.

Ваканционното селище, по-късно наречено ваканционен клуб „Русалка” е създадено през 1968 година, по френския модел на „Клуб Медитеранее“.

Курортът е известен с екзотичната хубост на своята крайбрежната ивица. Изключително красиво насеченият скалист бряг, малките закътани пясъчни ивици, вековните дъбове и други растителни видове привличат милиони представители на пернатия свят и превръщат „птичия залив“ в оазис на недокоснатата от векове природа. Многобройни археологически паметници, най–старите от които са отпреди 8000 години, превръщат крайбрежието на „Русалка“ в неповторим археологически резерват. Античните и средновековни крепости, скалните гробници, пещерите, жертвените камъни и днес са притегателен център за учени и специалисти от цял свят.

Ваканционен клуб Русалка - Елит предлага на гостите си 600 вили с две легла, баня, санитарен възел и тераса. Част от апартаментите са свързани с междинна врата и са подходящи за почивка на семейства с деца.

В ресторантите на комплекса ще откриете богато разнообразие на българска и европейска кухня. Там всеки ден ще ви предложат различен специалитет, в чието приготовление можете да участвате и вие. Изключително привлекателна за гостите на курорта е терасата на ресторант Таук лиман, от която се открива великолепна панорама към нос Калиакра. В бар Таверна ще ви сервират екзотични коктейли и отлежали маркови вина.

 Петнадесетте тенис-корта привличат и аматьори, и професионалисти. Спортните съоръжения включват волейболни и мини футболни игрища, гимнастически салон, тенис на маса. Яхт-клубът разполага с 15 лодки и 15 канута. Комплексът предлага конна езда и училище по водолазен спорт.

 Край курорта има минерални извори с температура 32 градуса.
На тази база са изградени Рехабилитационните центрове в Русалка - Елит предлагат сауни и различни антистресови и рехабилитационни програми.

 Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в летен курорт Русалка на Северното Черноморие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар