сряда, 18 юли 2012 г.

курорт Свети Влас хотели ол инклузив, къщи, вили за гости
http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/places/resorts/28/Свети%20Влас%20хотели%20ол%20инклузив,%20къщи,%20вили%20за%20гости

Свети Влас-Хотели в курорт Свети Влас. Къщи за гости в курорт Свети Влас. Вили, квартири, бунгала, апартаменти за гости, под наем в курорт Свети Влас. Свети Влас-ресторанти, механи, нощни барове, дискотеки. Свети Влас-туристически агенции, туроператори,


България-курортно селище Свети Влас област Бургас


 В подножието на южните старопланински склонове, в непосредствена близост до черноморския бряг е разположено курортно селище Свети Влас. То е на 10 км от историческия град Несебър. Свети Влас заема северната част на залива, край който се намира международният комплекс Слънчев бряг и вилно селище Елените, а Бургас е на 40 км по на юг.
Основано през втори век като тракийско селище с името Лариса,  през 14 век приема името на свети Влас-покровител на търговците, животновъд, лечител. На името на светеца е съществувал манастир през 14-18 век опожарен от безбройните набези на пирати. Свети Влас е почитан светец и от католическата и от източно православната църква.

Превъзходното съчетание - Балкан с море, превръщат Свети Влас в селище с уникален климат благоприятстващ целебно климатично въздействие върху белодробни заболявания
Плажните ивици са с обща дължина около 1,5 км и средна ширина 15 метра. Основните плажове са централен (от. х. Синева до к-с Сън Палас), малкия (къмпинга - от к-с Сън Палас до к-с Ревиера) и плажа до новата Марина - яхтено пристанище (под комплекс Манастира. В източния край на плажната ивица е рзположена и водната база на местните рибари, а до нея в момента се изгражда модерно яхтено пристанище.

Плажът на Свети Влас е с изложение на юг. Пясъкът е ситен, златист. Уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа. Свети Влас е любимо място за отдих на много българи и чужденци. Летните дни се характеризират със тиха утрин и сравнително прохладен следобед.

Съборът на Свети Влас се провежда на 2 май — летния Атанасовден.
Международна ветроходна регата „Св. Влас” се провежда в акваторията на Несебърския залив на 18, 19 и 20 юли. Домакин на състезанието е Общински Морски Клуб „Несебър 2000”. Регата „Св. Влас“ има зад гърба си петгодишна история, като до 2007 г. се провежда под името „Victory“.
Провежда се и Суперкар рали „Свети Влас“.

Още за Свети Влас

Курортното селище Св. Влас официално и с решение на българското правителство става град на 2 февруари 2006 г. Това го превръща във все по-търсена и предпочитана дестинация за летуване от страна на туристите. Градчето предлага уникална комбинация от свеж балкански въздух през зимата и екзотични плажове на Черно море през тучния летен сезон. С местно население, наброяващо повече от 3500 д., Св. Влас е станал нарицателно за релакс, луксозни хотели, новопостроено пристанище, морски бриз и слънце, които привличат както сънародници от различните краища на България, така и множество чужденци (англичани, руснаци, поляци, немци), повечето от които притежават свои собствени апартаменти или къщи в близост до морето.
Св. Влас възниква през II в. Основан е от древните траки под името Лариса. Едва през XIV в. той приема името на Св. Влас – покровител на търговците, животновъдството и лечителството, а също така и безкрайно почитан от католическата и източно-православната църква светец. Турците наричали селото Кючук манастир, а в регистрите то било вписвано като село Манастир. Дори великите изследователи на българските старини - братя Шкорпил - го споменават в трудовете си с това название. В продължение на 4 века на името на Св. Влас е съществувал манастир, но безкрайните набези на пирати водят до неговото опожаряване. В околностите са били разположени още 4 манастира – „Св. Петър”, „Св. Илия”, „Св. Андрей” и девическия „Св. Ана”. До един са били унищожени от турците, въпреки че малки остатъци от тях все още са останали. Днес в градчето се намира черквата „Св. Атанасий Велики”, която е построена през 1864 г. и която е била и ще продължава да бъде опора на християнския дух и ценности. В близост до Св. Влас се намира Морски санаториум „Сл. бряг” (Санаториума), който може да се похвали със своя уникален микроклимат, различаващ се даже от този в Св. Влас, при все двата километра разстояние между тях. Общината се грижи за спокойствието и развлеченията на своите граждани и летни гости и създава обезопасена алея за пешеходци, по която с половинчасова здравословна разходка се стига до най-големия курортен комплекс в България – Сл. бряг. Това е само един от начините за транспорт – плажната ивица по залез слънце също е предпочитан вариант за придвижване, но градчето разполага и с градски транспорт, таксита и маршрутни таксита.
Св. Влас се намира в непосредствена близост до гр. Бургас и Бургаското летище, от което ги дели 25 минути път с кола. Градът е към община Несебър, област Бургас. Пътят от Св. Влас до гр. Несебър е само 10 км., от Св. Влас до ваканционно селище „Елените” – 5 км. На практика „Елените”, Св. Влас, Сл. бряг и Несебър са толкова близко един до друг сякаш са едно цяло. Туристическият сезон е с продължителност 5 месеца и започва от май месец. Своеобразно посрещане на лятото е празникът на града – 2 май, когато центърът и главната улица се изпълват с търговски сергии, дрехи, играчки, забавления и въртележки за децата, виенски колела и много други. Градчето предлага различни видове развлечения през лятото, като основното си остава плажът и построеният наскоро яхт-клуб на яхтеното пристанище, собственост на братя Диневи. По центъра и главната улица са ситуирани десетки ресторанти, барове, механи, кафенета, супермаркети, малки семейни хотели и къщи за гости. През последните години строежът на нови и луксозни комплекси, в съчетание с морския бряг утвърдиха град Св. Влас като един най-бързо развиващите се курортни райони в България.
Но стига толкова за плажа и лятото. През зимата морето добива металносив оттенък, а планински ветрове нахлуват от север. Това не е случайно, защото зад самото градче се намира краят на Старопланинската верига. Тучни поляни и диви гори опасват задната част на Св. Влас, което го поставя в ролята на сандвич между море и балкан. През пролетта Стара планина е добър домакин за пикници, излети с палатка и разходки на чист натурален въздух. Да не говорим за безкрайните планински легенди, които привличат деца и възрастни, като например легендата за Мазната скала и неугасващите свещи около Малкото езеро. Атрактивните цени и през зимата, и през лятото също допринасят за наплива на курортисти и гости на града. Общината и местното население са изключително гостоприемни и топлосърдечни и осъзнават причината за своето първенство сред курортите по Черноморието, затова се грижат за уюта и почивката на гостите си. Общината дава много и на собствените си жители – създава чисто нова сграда с многофункционална зала, с обогатена библиотека, с поща и банка. През 1996 г. старото училище е заменено с чисто ново, наречено „Св. Св. Кирил и Методий”, което се намира на улица със същото име. Тя (улицата) е в непосредствена близост до централната главна „Цар Симеон” и се води втората по големина в Св. Влас. Изобилства от малки семейни хотели и къщи за гости с басейни, барчета и ресторанти.
Св. Влас е комбинация от знойно лято и опърничава зима. През студените месеци билата по Стара планина зоват със силния вой на вятъра и разклащат сухите клони на дърветата, а през лятото всеки може да се наслади на жежко слънце, морска вода и плажове, в съчетание с меки вечери в някой ресторант или нощен бар, а защо не и дискотека за младите летуващи. Именно изобилието, разнообразието и оригиналът са ключовата съставка в този великолепен сандвич от море и планина.


Пощ. код: 8256
Тел. код: 0554

Информационен сайт: http://svetivlas.info/

Полезни телефони
  • Кмет - 68221
  • Поща - 68 228 ; 68230
  • Дежурен полицай - 68222
  • РПУ Несебър - 22558
  • Здравна служба - 68227


Свети влас - туристически информационен център
         гр. Свети Влас 8256, община Несебър, сграда Кметство

Курортен град Свети Влас, област Бургас, регион Черно море

Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в град Свети Влас.

sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
www.svetivlas.start.bg, www.светивлас.net www.svetivlas.info
agenicii, turoperatori, hoteli, vili, kashti, kvartori za gosti i pod naem v Burgas, Burgaski mineralni bani, Dioni, Elenite, Kamchiq, Lozenev, Obzor, Sinemorec, Balgaria na Cherno more
адрес: Turisticheski agenicii, turoperatori, hoteli, vili, kashti, kvartori za gosti i pod naem v Burgas, Burgaski mineralni bani, Dioni, Elenite, Kamchiq, Lozenev, Obzor, Sinemorec, Balgaria na Cherno more
телефони: 0888 90 80 71, 0878 342 203, 0896 84 76 51
email: turizamibiznes@abv.bg   web: http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/objects/1026/Туристически%20агенции,%20туроператори,%20бизнес%20СПА%20хотели%20ол%20инклузив,%20къщи,%20вили%20за%20гости,%20апартанем%20под%20наем%20в%20град%20Бургас,%20Бургаски%20минерални%20бани,%20Дюни,%20Еленит
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече бунгала на около край в Свети Влас Свети Влас бунгала
адрес: бунгала на около край в Свети Влас Свети Влас бунгала
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: bungala-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече вили под наем в Свети Влас Свети Влас вили
адрес: вили под наем в Свети Влас Свети Влас вили
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: vili-pod-naem-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече дискотеки в Свети Влас Свети Влас дискотеки забавления
адрес: дискотеки в Свети Влас Свети Влас дискотеки забавления
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: diskoteki-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

   Виж повече Конкурс, рускоезични клиенти, български фирми, услуги и стоки в град Бургас
web: http://www.rus-star.info/
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече къмпинги в около край на Свети Влас Свети Влас къмпинги
адрес: къмпинги в около край на Свети Влас Свети Влас къмпинги
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: noshtuvki-kampingi-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече къщи за гости в Свети Влас Свети Влас къщи
адрес: къщи за гости в Свети Влас Свети Влас къщи
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: kashti-za-gosti-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече механи в Свети Влас Свети Влас механи
адрес: механи в Свети Влас Свети Влас механи
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: mehani-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече музеи в Свети Влас Свети Влас музей забележителности
адрес: музеи в Свети Влас Свети Влас музей забележителности
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: vili-kashti-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече нощни барове в Свети Влас Свети Влас барове
адрес: нощни барове в Свети Влас Свети Влас барове
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: barove-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече нощувки, квартири в Свети Влас Свети Влас квартири
адрес: нощувки, квартири в Свети Влас Свети Влас квартири
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: kvartiri-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече Почивки в летни курорти на Черно море Свети Влас
адрес: Почивки в летни курорти на Черно море Свети Влас
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече природни забележителности около край Свети Влас Свети Влас забележителности
адрес: природни забележителности около край Свети Влас Свети Влас забележителности
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: hoteli-kvartiri-Sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

   Виж повече Продажба на имоти, къмпинги, земи, Парцели, земя. Земя на брега на река, кънпенги на Ропотамо до Веселие, Дюните, Приморско. Prodajba na zemq, parceni na Ropotamo, Veselie, Dionite, Primorsko
адрес: Продажба на имоти, Парцели, земя. Земя на брега на река, кънпенги на Ропотамо до Веселие, Дюните, Приморско. Prodajba na zemq, parceni na Ropotamo, Veselie, Dionite, Primorsko
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71
email: turizamibiznes@abv.bg
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм 

  Виж повече ресторанти в Свети Влас Свети Влас ресторанти
адрес: ресторанти в Свети Влас Свети Влас ресторанти
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: restoranti-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече туризъм в Свети Влас забележителности
адрес: туризъм в Свети Влас забележителности
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: zabelejitelnosti-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече туристически агенции в Свети Влас Свети Влас туристически агенции
адрес: туристически агенции в Свети Влас Свети Влас туристически агенции
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: kurorti-Sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

   Виж повече Туристически агенции, туроператори, бизнес СПА хотели ол инклузив, къщи, вили за гости, апартанем под наем в град Бургас, Бургаски минерални бани, Дюни, Елените, Камчия, Лозенец, Обзор, Синеморец
адрес: Туристически агенции, туроператори, бизнес СПА хотели ол инклузив, къщи, вили за гости, апартанем под наем в град Бургас, Бургаски минерални бани, Дюни, Елените, Камчия, Лозенец, Обзор, Синеморец
телефони: 0888 90 80 71, 0878 342 203, 0896 84 76 51
email: turizamibiznes@abv.bg   web: http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/places/provinces/7/област%20Бургас
видове туризъм: планински, морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече туроператори в Свети Влас Свети Влас курорти хотели на Южното Черноморие
адрес: туроператори в Свети Влас Свети Влас курорти хотели на Южното Черноморие
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: turisticheski-agencii-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече хотели в Свети Влас Свети Влас хотели
адрес: хотели в Свети Влас Свети Влас хотели
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: hoteli-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

   Виж повече Хотели в Царево. Хотел-ресторант Замъка в град Царево
адрес: България-Бизнес СПА хотел "Замъка" се намира в град Царево, ул. "Преображенска" № 36
телефони: 0888 90 80 71, 0896 84 76 51
email: turizam_bg@abv.bg
видове туризъм: планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

   Виж повече Хотели на Синеморец до Велека
адрес: България-Хотел Синеморец е разположен непосредствено на морския бряг на Черно море в малкото селце Синеморец на 90км. от Бургас, община Царево в най-южната част на нашето Черноморие.
телефони: 0888 90 80 71, 0878 342 203, 0896 84 76 51
email: turizam_bg@abv.bg
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм 

  Виж повече хотели ол инклузив в Свети Влас Свети Влас хотели
адрес: хотели ол инклузив в Свети Влас Свети Влас хотели
телефони: 0896 84 76 51, 0888 90 80 71, 0878 342 203
web: hoteli-ol-inkluziv-sveti-vlas.tourism-hotels-bulgaria.com
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

  Виж повече Хотели, къщи, вили, квартири за гости в Свети Влас
адрес: Хотели, къщи, вили, квартири за гости в град Свети Влас, област Бургас, регион Черно море.
web: http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/places/cities/374/Свети%20Влас
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа 

   Виж повече Хотели, къщи, вили, квартири, нощувки за гости, под наем до Средец. Къща за гости, под наем Чудесата на корените в село Драчево, община Средец. Еко туризъм в Странджа планина до Малко Търново и Средец
адрес: България-Еко къща за гости, под наем „ЧУДЕСАТА НА КОРЕНИТЕ” се намира в село Драчево, община Средец, област Бургас
телефони: 055505/ 354; 0887 617 343, 0887 943 610
email: Dea197@mail.bg  web: http://www.vila-strandja.hit.bg/
видове туризъм: морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм 

Няма коментари:

Публикуване на коментар