сряда, 18 юли 2012 г.

град Царево хотели, къщи, вили за гости,под наем,хижи
http://www.tourism-hotels-bulgaria.com/places/resorts/49/Царево%20хотели,вили,къщи,квартири%20за%20гости,под%20наем

България-курорт Царево област Бургас
Град Царево е административен център на най-южната общината по българското Черноморско крайбрежие с най-голямото пристанище в този район. Старото име на града е Василико, а през социализма той се е наричал Мичурин.
Град Царево и курортните му зони са разположени на три малки полуострова и съответно на четири залива ,което го прави уникален за България. Бреговата ивица е много разчленена, редуват се скалисти полуострови с неголеми живописни плажове. Петте брегови ивици със статут на плаж са: Цетрален плаж с дължина 420 м в непосредствена близост до центъра на града; Нестинарка - 690 м в квртал Василико; Попски плаж – 350 м, северно от града; Арапя – 600 м намира се на 2 км в посока Лозенец. Там се намира Къмпинг в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори. Както по времето на социализма, и днес къмпингът е основно заселван с полски, чешки и български туристи през летния сезон. Любимо място е за любителите на уиндсърфа. Провеждат се ежегодни състезания.
На малко по-голямо разстояние е плажът Оазис – 800 м дължина. Намира се на 3-4 км в посока Лозенец. На юг от града се намира връх Папия с 502 м надморска височина. Гледката от там към Царево и крайбрежието на Странджа е изумителна.

Важна забележителност е Църквата „Света Троица“ самотно се извисяваща се на южния полуостров на града. Построена е през 1831 г., но сегашният ѝ архитектурен образ датира от 1895 г. На същото място е съществувала и по-стара църква. За нея напомнят някои икони от последните десетилетия на XVIII в. Те са от ръката на зографа Йоан от Ахтопол.

Единствено в този край се срещат редки видове дървета и растения. В курорта се организират регати, съревнования по уиндсърфинг, подводен лов и други културно развлекателни мероприятия. Курорт Царево предлага на своите гости 5000 места в хотели и частни квартири Многобройните заведения за развлечения и развита търговска мрежа ще направят вашата почивка приятна и пълноценна.

Всяка година в края на май в общината се провеждат празници на изкуствата, а през лятото се провеждат Дните на Нептун. По традиция, през месец август се провежда Фестивалът на мановия мед.

Официален сайт: http://www.tzarevo.net/

ЦАРЕВО - туристически информационен център

гр. Царево 8260, ул. "Михаил Герджиков" № 2, тел.: 05505 / 21-62, 05505 / 31-82, GSM: 0888 / 56-28-01


Царево-Хотели в курорт Царево. Къщи за гости в курорт Албена. Вили, квартири, бунгала, апартаменти за гости, под наем в курорт Царево. Царево-ресторанти, механи, нощни барове, дискотеки. Царево-туристически агенции, туроператори, забележителности. Бизнес

Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в град Царево на Южно Черноморие.




www.carevo.bginvent.net

www.carevo.start.bg

www.carevo.freebg.eu

Царево Хотели в Царево, къщи за гости, под наем в Царево, вили под наем, за гости в Царево, нощувки в Царево, стаи, бунгала, къмпинги,под наем, за гости в Царево, квартири в Царево, хижи в Царево, ресторанти в Царево, механи в Царево, барове в Царево, природни забележителности в Tsarevo, културни, исторически забележителности в Царево, музеи в Царево, бизнес.Vacation in Bulgaria Balkans, hotels in Bulgaria of Balkans, travel in bulgaria of balkans, holidays in bulgaria of balkans tourism.

Няма коментари:

Публикуване на коментар